Ajax pijnlijk onderuit in eigen huis: 1-3

16 oktober 2004 22:07

Ajax heeft een pijnlijke 1-3 nederlaag geleden in eigen huis tegen Heerenveen. De Friezen, die het gehele duel in een zeer laag tempo speelden, susten Ajax in slaap en profiteerden in de tweede helft optimaal door drie keer te scoren uit vier mogelijkheden. Ajax drukte in de eerste helft niet door en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Ajax kwam in de eerste helft nog logischerwijs op voorsprong door een doelpunt van Anastasiou in de 33ste minuut. Vanwege het lage tempo was er weinig te beleven. In de tweede helft sloeg het plotseling om door de doelpunten van Heerenveen die uit het niets kwamen vallen. Verdedigend ging de ploeg daarbij nog al eens in de fout. Ajax moest toen komen en alles geven om de achterstand te herstellen. Dat lukte uiteindelijk niet meer waarna Ajax in de slotfase ook nog de 1-3 moest slikken.

De reacties en kritieken waren aan het einde van de wedstrijd en direct daarna dan ook niet mals richting de spelers en vooral de technische staf.