Sublieme actie Ibrahimovic levert belangrijke zege op; 1-0 tegen Celta

22 oktober 2003 22:37

Ajax heeft belangrijke zaken gedaan in de strijd om kwalificatie voor de tweede ronde van de Champions League. De ploeg won thuis met 1-0 van Celta de Vigo. In een moeizame wedstrijd was een werkelijk sublieme actie van Ibrahimovic voldoende voor de zege. Uit het niets passeerde de aanvaller vier Spaanse verdedigers en schoof de bal vervolgens diagonaal langs de keeper.

Tegen een compact spelend Celta de Vigo kon Ajax nauwelijks kansen creeren. Pas toen Mitea noodgedwongen de geblesseerde Van der Vaart verving aan het einde van de eerste helft, ging het beter. Het veld werd breder gehouden en Mitea was regelmatig gevaarlijk.

10 minuten na rust kwam Ajax op voorsprong door een schitterende solo van Ibrahimovic. De Spanjaarden zagen dit als signaal om de schroom van zich af te gooien. Ajax kreeg het prompt heel lastig. Onder druk kon het de tegenstander echter wel vans coren afhouden. Daardoor kreeg de ploeg in de slotfase zelfs nog mogelijkheidjes op meer.