Ajax in dubbele cijfers ondanks matige tweede helft

17 juli 2003 21:59 - WWW.AJAX.NL

Verslaggever: JL

Ajax blijft er in de vriendschappelijke wedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen lustig op los scoren. Na een 0-11, 0-10 en 0-9 overwinning de afgelopen dagen wisten de manschappen van Ronald Koeman donderdagavond tegen de amateurclub Koninklijke UD uit Deventer 10 keer het net te vinden. Wederom kregen de Amsterdammers geen doelpunt tegen. Bijna de totale productie kwam opmerkelijk genoeg tot stand in de eerste helft.

Ajax ging in het oefenduel rusten met een 0 - 9 voorsprong. Ibrahimovic scoorde een hattrick. Litmanen en Wamberto lieten ieder twee treffers achter hun naam aantekenen. Ook Sneijder en Van der Vaart troffen doel. In de tweede helft ging het heel wat moeilijker. Alleen stagiair Mitea scoorde en zorgde daarmee dat Ajax alsnog in de dubbele cijfers terechtkwam.

Ajax oefent in deze voorbereiding nog 1 keer tegen een amateurclub, zaterdag tegen DVS'33. Volgende week wordt Ajax meer op de proef gesteld als het in Engeland opneemt tegen Nottingham Forst en Derby County.

Opstelling eerste helft: Stekelenburg, De Jong, Van Damme, Maxwell, Pienaar, Obodai, Litmanen, V/d Vaart, Sneijder, Wamberto en Ibrahimovic.

Opstelling tweede helft: Stekelenburg, De Jong, Van Damme, Bergdolmo, Pienaar, V/d Vaart, Yakubu, Sonck, Wamberto, Ibrahimovic en Mitea.