Ajax na rust veel te sterk voor AEK Athene, Nicolás Tagliafico blinkt uit

19 september 2018 20:44

Ajax is de groepsfase van de Champions League uitstekend begonnen. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd AEK Athene met 3-0 verslagen. Nadat in de eerste helft Ajax een matige indruk maakte, kwam het na rust los. Door twee doelpunten van Nicolás Tagliafico en een goal van Donny van de Beek bleven de punten volkomen terecht in Amsterdam.

De ploeg van Erik ten Hag trok vanaf het eerste fluitsignaal direct ten aanval, maar had veel moeite om door de Griekse muur te komen. AEK Athene kreeg na een kwartier spelen zelfs de eerste grote kans, maar André Onana kon reddend optreden.

Aanvallend kon Ajax er nauwelijks iets tegenover zetten, terwijl de Grieken er meerdere malen gevaarlijk uit kwamen via een counter. De spelers zochten dan ook enigszins teleurgesteld de kleedkamer op, omdat de ploeg een zwakke indruk maakte.

Na rust kwam er een compleet ander Ajax uit de kleedkamers. Binnen een minuut had het al een corner, die door de defensie van AEK Athene nog weggewerkt kon worden. De afgeslagen bal werd door David Neres opnieuw ingebracht en door Nicolas Tagliafico binnen geschoten, die zich uitstekend had vrij gelopen. Het doelpunt van de linksback zorgde dat de Johan Cruijff ArenA ontplofte.

Het doelpunt leek voor meer vertrouwen te zorgen bij Ajax en vanaf dat moment was Ajax heer en meester op het veld. Na ruim een uur moest Klaas Jan Huntelaar echter met een blessure van het veld, maar een paar minuten later schoot zijn vervanger Donny van de Beek de bal al in het doel. Zijn treffer werd wegens buitenspel echter afgekeurd, maar na 77 minuten spelen kreeg de middenvelder alsnog zijn doelpunt toen hij een fantastische voorzet van Dusan Tadic hard en hoog in het doel knalde.

AEK Athene was met die treffer kapot gespeeld, waardoor Ajax zonder problemen op jacht kon naar meer doelpunten. Dat leidde in de laatste minuut tot een magistrale treffer van Tagliafico. De linksback schoot vanaf de zijkant van het strafschop gebied de bal over de doelman in de verre hoek, wat deed lijken op de treffer van Marco van Basten op het EK in 1988. Of de goal bewust was of niet bleef de vraag, maar de Argentijn zorgde daarmee voor een fantastisch slot van de avond. Vlak na zijn tweede treffer werd hij ook nog uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.