Ajax veel te sterk voor Vitesse en boekt ruime overwinning

2 september 2018 16:17

Ajax heeft het eerste blok aan wedstrijden van dit seizoen afgesloten met een ruime overwinning. Vitesse werd in Arnhem van de mat gespeeld en kwam met 0-4 nog goed weg. Binnen een paar minuten hadden Hakim Ziyech en Klaas Jan Huntelaar al gescoord, terwijl ook Dusan Tadic voor rust nog tot scoren wist te komen. Na rust zorgde Huntelaar met zijn tweede goal voor de eindstand.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en het eerste de beste schot op doel leverde ook direct de voorsprong op. Doelman Eduardo leek zich te verkijken op een afstandsschot van Hakim Ziyech, waardoor de Marokaans international Ajax al snel op voorsprong wist te zetten.

In de zevende minuut was het opnieuw raak voor de ploeg van Erik ten Hag. Een vrije trap van Ziyech werd door de volledig vrijstaande Klaas Jan Huntelaar snoeihard binnen gekopt, waardoor na een paar minuten spelen de wedstrijd al beslist leek.

Ajax bleef echter jagen op meer en na enkele kansen volgende in de 19e minuut de 0-3 toen David Neres een steekbal gaf op Dusan Tadic en de Serviër de bal over de doelman stifte. Aan alle illusies aan Vitesse-kant kwam daarmee een eind, waardoor het tempo bij Ajax ook direct omlaag ging.

De ploeg probeerde aan te zetten op meer doelpunten, maar er slopen teveel slordigheden in het spel om nog gevaarlijk te worden. Omdat Vitesse er helemaal niets tegenover kon zetten, gingen beide ploegen met een 0-3 tussenstand de rust in.

Na rust ging het tempo weer omhoog. Huntelaar leek na tien minuten zijn tweede treffer van de middag te maken, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt wegens buitenspel van aangever Ziyech afgekeurd. Een minuut later was het alsnog raak voor The Hunter toen Tadic werd weggestuurd en de defensie van Vitesse opnieuw liep te schutteren. Huntelaar verzilverde de pass van Tadic vervolgens op schitterende wijze tot de 0-4.

Na die goal liet Ajax de teugels direct weer vieren en werden de slordigheden steeds groter. Vitesse kon daardoor tot kansen komen, maar als de Arnhemmers al een schot op doel kregen stond keer op keer André Onana in de weg. In de absolute slotfase ging het tempo aan de kant van Ajax wederom omhoog en kwam het nog tot enkele goede kansen, maar gescoord werd er niet meer.