Ajax op halve kracht veel te sterk voor FC Emmen

25 augustus 2018 20:18

Ajax heeft met oog op de wedstrijd tegen Dynamo Kiev van aanstaande dinsdag een uitstekende generale gekend. Zonder zich al te diep in te hoeven spannen werd FC Emmen met 5-0 langs de kant gezet. Klaas-Jan Huntelaar wist twee doelpunten te maken, terwijl ook Hakim Ziyech en Dusan Tadic op het scorebord kwamen. De laatste treffer was een eigen doelpunt.

Met twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van woensdag tegen Dynamo Kiev ging Ajax direct op jacht naar doelpunten. Na een paar minuten was het al raak toen Dusan Tadic rond de middenlijn de bal veroverde en deze direct diep gaf op Klaas Jan Huntelaar. De spits gaf de bal vervolgens aan Hakim Ziyech en na een mooie actie schoot de middenvelder in de korte hoek binnen.

Ajax wilde meer doelpunten, maar het tempo lag veel te laag om echt gevaarlijk te worden. Omdat FC Emmen daar echter helemaal niets tegenover zette, kwam de ploeg van Erik ten Hag helemaal niet in de problemen. Vlak voor rust viel echter wel nog de 2-0 nadat een kopbal van Ziyech op de paal belandde, maar de rebound voor de voeten van Huntelaar viel.

Na rust ging Ajax op hetzelfde tempo verder, maar kon het in de score wel verder uitlopen. Na bijna een uur kopte Huntelaar zijn tweede van de avond binnen uit een voorzet van Carel Eiting, terwijl ruim tien minuten later ook Dusan Tadic tot scoren wist te komen.

Vlak voor tijd zorgde een eigen doelpunt van Glenn Bijl voor de eindstand. Hij probeerde met een sliding Donny van de Beek van scoren te houden, maar zorgde er daarmee voor dat hij zelf op het scorebord verscheen. In de laatste minuut was Emmen toch nog dicht bij een treffer toen Matthijs de Ligt een bal helemaal verkeerd raakte, maar de bal van de aanvoerder van Ajax ging net naast het doel van André Onana.