Ajax begint de Eredivisie met valse start in eigen huis tegen Heracles

11 augustus 2018 20:30

Het is Ajax niet gelukt om in eigen huis te kunnen winnen van Heracles. Aan het eind van de wedstrijd stond een 1-1 uitslag op het scorebord. Matthijs de Ligt zorgde in de absolute slotfase voor de gelijkmaker, maar ondanks dat de ploeg voldoende kansen kreeg om te scoren bleef het bij maar één treffer.

Mede met oog op de wedstrijd tegen Standard Luik van dinsdag begon Ajax met de nodige wijzigingen aan het duel tegen Heracles. Het was op het veld ook direct terug te zien omdat het tempo veel te laag was en eer een hoop mis ging. De Almeloërs konden ook makkelijk overeind blijven en na een kwartier spelen kregen de bezoekers zelfs de eerste grote kans toen Adrian Dalmau bij de tweede paal vrij kon inkoppen. Zijn inzet ging echter naast. Het zorgde echter wel al direct voor de eerste fluitconcertjes.

Ajax werd naar mate de wedstrijd vorderde wel steeds sterker en kreeg ook steeds meer controle over de wedstrijd. Via een paar afstandsschoten kreeg het een paar kleine kansjes, maar tot veel gevaar leidde dit echter niet. De grootste kans van de eerste helft was echter wel voor Ajax toen Donny van de Beek na een uitstekende loopactie de bal schitterend mee kreeg van Hakim Ziyech. Zijn inzet kon echter gekeerd worden door doelman Janis Blaswich.

Na rust kwam Ajax iets beter voor de dag en toen na ruim tien minuten spelen zowel Frenkie de Jong als Klaas Jan Huntelaar in de ploeg kwam, ging het tempo hard omhoog. Heracles kon het niet meer belopen en de ploeg van Erik ten Hag kreeg ook enkele goede kansen om de score te openen. Scoren lukte echter niet en na zo'n 70 minuten spelen viel het tempo opeens weer terug naar zoals dat in het begin van de eerste helft was.

Heracles kon daardoor weer gevaarlijk worden en was via een afstandsschot van Robin Pröpper al dicht bij een treffer. Zijn knal kon door Andre Onana nog over het doel worden getikt. Vlak voor tijd had de doelman echter geen antwoord op de schitterende uithaal van Krioffer Peterson, waardoor de Almeloërs plotseling op 0-1 kwamen.

Al snel volgde echter de gelijkmaker toen Matthijs de Ligt vanuit een corner wist binnen te koppen, waarna Ajax nog een keer alles op alles probeerde te zetten om de drie punten in Amsterdam te houden. Tot scoren kwam het echter niet en nadat de blessuretijd liefst 12 minuten geduurd had, wat met name kwam door een blessurebehandeling voor Heracles-doelman Blaswich, floot Serdar Gözübüyük voor het einde.