Ajax ook in return veel te sterk voor Sturm Graz

1 augustus 2018 22:21

Ajax is zonder veel problemen door naar de derde voorronde van de Champions League. Na de 2-0 winst in Amsterdam werd in Oostenrijk met 1-3 gewonnen van Sturm Graz. Klaas-Jan Huntelaar maakte twee doelpunten, terwijl Dusan Tadic zijn debuut in de basis wist te bekronen met ook een treffer. In de laatste minuut zorgde een eigen doelpunt van Andre Onana voor de treffer van de Oostenrijkers.

Vrij verrassend kreeg Dusan Tadic een basisplaats. Dat ging ten koste van Donny van de Beek, die op de bank plaats moest nemen. Ajax begon direct sterk aan het duel in Graz en leek van plan om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Het kreeg enkele kansjes, maar wist niet tot scoren te komen.

Achterin ging er bij Ajax echter het nodige mis, waardoor ook Sturm Graz gevaarlijk kon worden. De Oostenrijkers wisten echter niet tot uitgespeelde kansen te komen, waardoor Andre Onana een vrij rustige eerste helft had. Ajax werd echter steeds sterker en kon Sturm Graz steeds verder terug drukken. Klaas-Jan Huntelaar kreeg na een schitterende aanval al een bijna niet te missen kans, maar faalde in de afwerking. Huntelaar zorgde echter wel voor de openingstreffer. De spits raakte een voorzet van David Neres ogenschijnlijk helemaal verkeerd, maar de bal dwarrelde echter wel in het doel.

Vlak na rust werd het duel definitief beslist toen na 48 minuten spelen Carel Eiting de bal diep speelde op Noussair Mazraoui. De rechtsback gaf voor, Huntelaar kon niet bij de bal, maar bij de tweede paal kon Dusan Tadic de bal in een leeg doel tikken.

Ook dat bleek voor Ajax niet genoeg, omdat The Hunter nogmaals op het scorebord wist te komen. Hij kreeg een steekbal van de net ingevallen Maximilian Wöber en stiftte de bal vervolgens knap over de doelman heen.

Nog altijd wilde Ajax meer scoren. Het kreeg uiteindelijk nog enkele kansen, maar kwam alleen nog tot scoren in het verkeerde doel toen een terugspeelbal van Matthijs de Ligt door Onana verkeerd werd verwerkt en via de voet van de doelman het doel in rolde. Zonder problemen bekert Ajax echter door naar de volgende ronde, waarbij het Belgische Standard Luik de volgende tegenstander zal zijn.