WK voor Nicolás Tagliafico voorbij na nederlaag tegen Frankrijk

30 juni 2018 18:01

Argentinië is op het WK in Rusland uitgeschakeld in de achtste finales. Frankrijk was uiteindelijk met 4-3 te sterk. Ajacied Nicolás Tagliafico stond de hele wedstrijd op het veld en had een hele zware middag met Kylian Mbappé als directe tegenstander.

Al snel ging het voor Argentinië mis toen na tien minuten vanuit een counter Kylian Mbappé gelanceerd werd en hij veel te snel was voor alle Argentijnen. Marcos Rojo werkte vervolgens in het strafschopgebied naar de grond, waardoor scheidsrechter Alireza Faghani niets anders kon doen dan een penalty geven. Die werd door Antoine Griezmann benut.

Een paar minuten later ging Mbappé opnieuw op volle snelheid richting het doel van de Argentijnen en werd hij nu door Tagliafico naar de grond gewerkt. De Ajacied leek daarbij te onstappen aan een rode kaart, omdat hij een directe scoringskans ontnam. De scheidsrechter was echter genadig met geel.

Frankrijk leek vervolgens vrij eenvoudig overeind te blijven toen in de 41e minuut de bal voor de voeten van de vrijstaande Angel Di Maria kwam. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal hard in de kruising.

Vrij snel na rust kwam Argentinië zelfs op voorsprong toen vanuit een vrije trap een inzet van Lionel Messi werd verlengd door Gabriel Mercado.

Frankrijk moest vervolgens komen en na bijna een uur spelen maakte rechtsback Benjamin Pavard op schitterende wijze de 2-2. Nog geen tien minuten daarna stond Frankrijk zelfs op 4-2 door twee treffers van Mbappé.

De wedstrijd leek daarmee gespeeld tot diep in blessuretijd Sergio Agüero eigenlijk uit het niets de 4-3 wist te maken. Argentinië probeerde nogmaals aan te zetten, maar gescoord werd er niet meer, waardoor Tagliafico zich nu kan richten op het nieuwe seizoen van Ajax.