Ajax onder 17 onderuit tegen Feyenoord ondanks 0-2 voorsprong

21 april 2018 13:55

Ajax onder 17 lijkt de titel uit het hoofd te moeten zetten. De ploeg van Dave Vos ging met 3-2 onderuit tegen Feyenoord en staat nu zes punten achter koploper PSV op de ranglijst. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen en bovendien is het doelsaldo van PSV ook beter.

Nadat er voor rust weinig gebeurde, ging het duel in de tweede helft helemaal los. Er waren kansen over en weer, wat na ruim een uur leidde tot de openingstreffer van Kenneth Taylor. Het duel leek daarna beslist toen een paar minuten later Kenneth Taylor de 0-2 binnen schoot.

Feyenoord kwam echter snel terug op 1-2, waarna vlak voor tijd de 2-2 volgde. Tot overmaat van ramp kwam Feyenoord in de laatste minuut zelfs op voorsprong via een strafschop, waardoor Ajax onder 17 zonder punten terug moest naar Amsterdam.

Dinsdag speelt Ajax opnieuw, dan uit in Eindhoven tegen PSV. Als Ajax onder 17 dat duel niet weet te winnen, zal PSV de titel binnen halen.