Jong Ajax verliest koppositie na nederlaag tegen Jong AZ

25 maart 2018 16:28

Op Sportpark De Toekomst is het Jong Ajax niet gelukt de koppositie in de Jupiler League vast te houden. De thuiswedstrijd tegen Jong AZ ging met 0-1 verloren, waardoor NEC nu op doelsaldo aan kop gaat. De ploeg van Michael Reiziger was de hele wedstrijd de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen. Het wist echter niet tot scoren te komen. AZ-doelman Nick Olij speelde een uitstekende wedstrijd.

Aan de kant van Jong Ajax maakte Danilo Pereira zijn debuut. De Braziliaanse aanvaller van Ajax O19 mocht direct in de basis beginnen en werd na 72 minuten gewisseld.

Direct na rust was er nog een opmerkelijk incident met AZ-verdediger Vincent Regeling. In de rust was hij als invaller in het veld gekomen. Na ruim een minuut spelen moest hij echter alweer geblesseerd van het veld met een op het oog zware knieblessure.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Orejuela, Sidoel (83' Pasquali), Doekhi, Kemper, Matusiwa, Bijleveld, Flemming, Pereira (72' Dekker), Cassierra, Lang (61' Kühn)