Ajax in tweede helft dankzij schitterende treffers voorbij Sparta

18 maart 2018 16:19

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Sparta winnend af weten te sluiten. In Rotterdam wist de ploeg van Erik ten Hag met 2-5 te winnen. Hakim Ziyech wist twee doelpunten te maken, de andere treffers van Ajax werden door Klaas Jan Huntelaar, Lasse Schöne en Justin Kluivert gescoord.

Sparta begon direct erg fel aan de wedstrijd en had veel overtredingen nodig om Ajax af te stoppen. Echter mede omdat Sparta veel feller in de duels was, kreeg het ook de grotere kansen. Na ruim een kwartier wisten de Rotterdammers ook te scoren, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

De eerste treffer van de wedstrijd werd uiteindelijk alsnog door Sparta gemaakt. Lasse Schöne verlengde ongelukkig de bal na een corner van de Rotterdammers en Michiel Kramer kon de bal binnen werken.

Lang kon Sparta niet genieten van de voorsprong, omdat twee minuten na die goal de bal aan de andere kant van het net lag. Hakim Ziyech zette de aanval op, Lasse Schöne gaf een steekbal op David Neres en de Braziliaan gaf de bal breed op Klaas Jan Huntelaar, die de bal in het doel kon tikken.

Even leek het er ook op dat Ajax met een voorsprong de rust in ging toen Maximilian Wöber na een kopbal van Huntelaar uit de rebound de bal in het doel schoot. Zijn treffer werd echter ook afgekeurd wegens buitenspel. Uit de herhalingen bleek dat er echter geen sprake van buitenspel was.

Na rust kwam de voorsprong voor Ajax echter alsnog. Een paar minuten na rust kreeg Ajax een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel van Sparta. Lasse Schöne wist deze op schitterende wijze achter Jannik Huth te schieten.

Het was direct de start van een reeks aan schitterende treffers. Donny van de Beek zette via een schitterende actie zelf een aanval op en kreeg in het strafschopgebied de bal. Na wederom een mooie actie gaf hij de bal breed op Justin Kluivert en hij kon volledig vrijstaand de 1-3 binnen schieten.

Het was voor Ajax echter nog niet voldoende. Hakim Ziyech kreeg vanuit een counter de bal uitstekend mee na een pass van Lasse Schöne met de buitenkant van zijn voet. De Marokkaanse middenvelder krulde de bal buiten de zestien buiten bereik van de keeper in de verre hoek en vlak voor tijd was het dezelfde Ziyech die een vrije trap ook schitterend en onhoudbaar achter Huth in het doel schoot.

In blessuretijd kon Ryan Sanusi nog iets terug doen namens Sparta door ook een vrije trap van grote afstand uitstekend binnen te schieten. Het veranderde echter niets meer aan de ruime overwinning die Ajax kon boeken op Het Kasteel.