Ajax lijkt na nederlaag in Arnhem laatste kans op titel te verspelen

4 maart 2018 16:19

Ajax is op bezoek tegen Vitesse onderuit gegaan en heeft de achterstand op PSV nu zien groeien tot tien punten. Vitesse bleek uiteindelijk na 90 minuten spelen met 3-2 te sterk voor de ploeg van Erik ten Hag. De doelpunten voor Ajax werden gescoord door Mateo Cassierra en Siem de Jong.

Net zoals veel wedstrijden van de laatste weken begon Ajax weer veel te slap aan het duel. Het had wel het meest de bal, maar het tempo lag veel te laag en passes waren veel te slordig. Bovendien ging er nu ook defensief het nodige mis. Het eerste doelpunt viel dan ook nadat de verdediging van Ajax mis zat bij een corner en de bal niet goed wegwerkte. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Navarone Foor en de middenvelder van Vitesse schoot vanaf 29 meter de bal snoeihard in de kruising.

Aanvallend kon Ajax daar nauwelijks iets tegenover zetten, waardoor Vitesse vrij probleemloos de rust kon halen met een 1-0 voorsprong. Na rust veranderde er echter weinig aan het spelbeeld. Vitesse kwam na bijna een uur zelfs op een 2-0 voorsprong toen Maximilian Wöber weggleed en Bryan Linssen eenvoudig kon profiteren van de misstap.

Het was voor Erik ten Hag aanleiding om in te grijpen en hij bracht direct twee nieuwe aanvallers in de ploeg. Binnen een minuut na die wissel lag de bal al in het net toen Mateo Cassierra de bal uit een corner kon binnen koppen. Het was na 61 minuten pas de eerste bal van Ajax die op doel ging.

Er leek een flink aanvalsoffensief van Ajax aan te komen met onder meer een bal van Amin Younes op de paal, maar dat hield maar een paar minuten stand tot Vitesse weer de grip op de wedstrijd kreeg. De Arnhemmers konden de voorsprong zelfs weer uitbreiden tot twee treffers toen de verdediging van Ajax wederom een zwakke indruk maakte bij een vrije trap en Linssen zijn tweede doelpunt van de wedstrijd kon maken.

Ajax zette nogmaals aan voor een offensief. Kreeg ook meerdere mogelijkheden, maar verder dan een doelpunt van Siem de Jong kwam het echter niet.