Ajax in eigen huis moeizaam voorbij FC Twente: 2-1

11 februari 2018 14:21

Ajax heeft in eigen huis moeizaam weten te winnen van FC Twente. Ondanks een furieus begin, werd het slechts 2-1. Justin Kluivert opende de score, waarna Adnane Tighadouini in de tweede helft gelijk maakte. De winnende goal kwam van de voet van Lasse Schöne die een penalty binnen schoot.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd. Binnen 3 minuten lag de bal al in het doel toen Justin Kluivert een counter opzette en David Neres diep stuurde. De Braziliaan gaf voor op Donny van der Beek. De middenvelder legde breed op Kluivert en hij schoot binnen.

Ajax bleef jagen op meer en met name Van de Beek had enkele goede kansen. Waar het na 10 minuten al 3-0 had kunnen staan, bleef het slechts 1-0. Het tempo van Ajax ging steeds lager, waardoor FC Twente in de wedstrijd bleef. Beide ploegen wisten echter voor rust heel weinig te creëren. Wel was er nog een curieus moment met Andre Onana. FC Twente stond buitenspel, maar omdat Onana de bal in zijn handen had gebaarde scheidsrechter Serdar Gözübüyük dat er doorgespeeld moest worden. Onana liep met de bal in zijn handen echter het strafschopgebied uit om een vrije trap te nemen. Gözübüyük besloot om toch maar een vrije trap voor Ajax te geven

Na rust werd FC Twente steeds sterker en ging het spel van Ajax nog verder omlaag. Via Tighadouini kregen de Tukkers al een goede kans, maar hij schoot op Onana en zag de volledig vrijstaande Haris Vučkić over het hoofd. FC Twente kwam echter wel op gelijke hoogte toen Joël Veltman een duel verloor van Tom Boere en vervolgens Tighadouini helemaal vrij stond in het strafschopgebied. De Marokkaanse aanvaller wist het buitenkansje te verzilveren, waardoor de 1-1 op het scorebord stond.

Heel lang bleef die score niet op het scorebord staan, want 5 minuten later ging de bal op de stip. Het leek buiten het strafschopgebied en niet veel aan de hand, maar Lasse Schöne maakte optimaal gebruik van de mogelijkheid en schoot de 2-1 gedecideerd binnen.

Ajax werd opnieuw teruggedrongen door FC Twente, maar zowel Ajax als Twente wist niets meer te creëren. Ajax wist zo de achterstand op PSV weer terug te brengen tot zeven punten, omdat PSV gisteren al met dezelfde cijfers van Sparta wist te winnen.