[video] Jong Ajax speelt na spectaculaire tweede helft gelijk tegen Telstar

9 februari 2018 18:59

Het is Jong Ajax niet gelukt om de koppositie in de Jupiler League weer terug te krijgen. Nadat NEC gisteren al wist te winnen, speelde Jong Ajax vanavond op bezoek bij Telstar met 3-3 gelijk. Voor Jong Ajax scoorden Mateo Cassierra, Zian Flemming en Luis Orejuela.

Al direct vanaf het begin was het een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Het enige doelpunt voor rust werd door Telstar gemaakt toen Mohamed Hamdaoui via een vrije trap op doel schoot en doelman Norbert Alblas helemaal mis zat. Telstar leek voor rust ook 2-0 te maken, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Uit de herhaling leek de bal echter van een verdediger van Jong Ajax te komen.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Telstar kwam na een counter op 2-0 door een goal van Andrija Novakovich. Het was voor Jong Ajax echter geen aanleiding om de koppen te laten hangen. Twee minuten na de goal maakte Mateo Cassierra met een schot net buiten het strafschopgebied al de aansluitingstreffer. Voor de ploeg aanleiding om volle bak te jagen op de gelijkmaker.

Die gelijkmaker volgde in de 65e minuut na een kopbal van Zian Flemming. Voor de ploeg van Michael Reiziger was het echter niet voldoende, want ze bleven verder aanvallen en dat leidde zelfs tot de voorsprong toen Luis Orejuela mee op kwam en hij zijn eerste goal in het shirt van Ajax wist te maken.

Beide ploegen bleven maar aanvallen. Zowel Telstar als Jong Ajax kreeg kansen. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker toen na een corner Jong Ajax de bal niet weg kreeg en Jerdy Schouten wist binnen te werken.

Zowel Telstar als Jong Ajax probeerde in de resterende minuten nog de overwinning binnen te halen, maar er werd niet meer gescoord.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Orejuela, Doekhi (45' Matusiwa), Bergsma, Lartey-Sanniez, Eiting, Bijleveld (90' Sierhuis), D. de Wit, Flemming, Cassierra, Johnsen

1-0 van Telstar:

2-2 door Flemming

2-3 door Orejuela

3-3 van Telstar