Ajax te sterk voor Roda JC in doelpuntrijk duel

7 februari 2018 22:36

Ajax heeft op bezoek met Roda JC de volle drie punten weten te behalen. De ploeg van Erik ten Hag wist uiteindelijk met 2-4 te winnen. Aan Ajax-kant werden de doelpunten gemaakt door Donny van de Beek, Hakim Ziyech en twee keer door Klaas-Jan Huntelaar. Simon Gustafson opende voor Roda JC nog de score, terwijl ook Jorn Vancamp op het scorebord wist te komen.

Ajax begon niet goed aan de wedstrijd. Na anderhalve minuut ging André Onana flink de fout in en Simon Gustafson kon de bal binnen werken. Het was lastig te zien of de bal volledig over de lijn was, maar op advies van zijn assistent keurde Bas Nijhuis de treffer goed.

Al snel kwam Ajax echter terug toen via de linkerflank een aanval werd opgezet door Justin Kluivert en Nicolas Tagliafico. De Argentijnse linksback gaf voor op Donny van de Beek en voor de middenvelder was het een koud kunstje om de bal in het doel te werken.

Het hoogtepunt van de wedstrijd volgde in de 24e minuut. Hakim Ziyech kreeg van Kluivert de bal en vanaf ruim 20 meter schoot de middenvelder hard in de kruising. Doelman Hidde Jurjus was volkomen kansloos.

Ajax bleef de betere op het veld, maar wist voor rust niet meer te scoren. De beste kans was zelfs nog voor Roda JC, maar Onana maakte zijn fout van begin van de wedstrijd goed met een fantastische redding.

De tweede helft leek langzaam dood te bloeden. Ajax werd steeds slordiger, maar Roda wist ook niet echt gevaarlijk te worden. In de 74e minuut kwam er echter verandering in de wedstrijd toen Klaas-Jan Huntelaar zelf een aanval opzette en uiteindelijk van Donny van de Beek de bal fantastisch mee kreeg. Één-op-één met de keeper is voor The Hunter nooit een probleem geweest en ook nu wist hij te scoren.

De wedstrijd leek beslist, tot in de 80e minuut Frenkie de Jong eenvoudig werd weggezet door Maecky Ngombo. De aanvaller kon vervolgens de bal voorgeven op de net ingevallen Jorn Vancamp, waardoor de Belgische aanvaller de spanning weer leek terug te brengen.

Het publiek in Kerkrade leek zich op te maken voor een slotoffensief. Aan de illusie kwam echter na twee minuten al een eind toen Tagliafico de bal voor gaf en Huntelaar zijn tweede treffer wist te maken.