Ajax speelt niet goed, maar wint wel: 3-1 tegen NAC Breda

4 februari 2018 18:38

Ajax heeft in eigen huis weten te winnen van NAC Breda. De ploeg van Erik ten Hag was uiteindelijk met 3-1 te sterk. Ondanks dat het zelf niet goed speelde, kwam de overwinning eigenlijk geen moment in gevaar. Voor Ajax scoorden Donny van de Beek, David Neres en Hakim Ziyech. Thierry Ambrose had de bezoekers nog op voorsprong geschoten.

Ajax begon niet scherp aan het duel. Na vier minuten moest André Onana al reddend optreden toen Giovanni Korte alleen op hem af kon komen en een minuut later lag de bal zelfs in het doel toen uit de kluts de bal voor de voeten van Thierry Ambrose kwam en hij snoeihard de bal in het doel schoot.

Langzaamaan werd Ajax steeds sterker en sterker, waardoor het uiteindelijk ook wachten leek op de gelijkmaker. Die kwam uiteindelijk na 25 minuten toen Donny van de Beek helemaal vrij stond in het strafschopgebied en hij probleemloos de voorzet van Justin Kluivert kon binnen koppen.

NAC kreeg het steeds lastiger om Ajax af te stoppen en had daarvoor ook steeds meer overtredingen nodig. De laatste twintig minuten van de eerste helft was het een eenrichtingsverkeer en dat zorgde er ook voor dat voor rust Ajax nog op voorsprong kwam. David Neres haalde na een prachtige individuele actie uit buiten het strafschopgebied en dat was buiten bereik van keeper Mark Birighitti.

Na rust was Ajax een heel stuk slordiger. Het wist nauwelijks iets te creëren, waardoor NAC in de wedstrijd bleef. De bezoekers werden echter ook niet gevaarlijk, waardoor de wedstrijd af leek te stevenen op een 2-1 overwinning. In blessuretijd pakte Bart Meijers echter zijn tweede gele kaart. Uit de vrije trap die daaruit volgde schoot Hakim Ziyech de eindstand op het scorebord: 3-1.

In de 89e minuut kwam Noussair Mazraoui nog in het veld voor David Neres. Voor de jonge middenvelder was het zijn officiële debuut in het eerste elftal van Ajax.