Ajax beslist het in het laatste half uur tegen Willem II: 3-1

24 december 2017 16:23

Ajax heeft de laatste wedstrijd van 2017 met 3-1 gewonnen van Willem II. Met Michael Reiziger op de bank slaagde de ploeg er in in het laatste half uur, ondanks de 120 minuten deze week in Enschede, een 0-1 achterstand om te buigen naar een 3-1 zege.

Ajax startte uitstekend en kreeg via David Neres en Donny van de Beek kansen op de openingstreffer. Na ongeveer een kwartier zakte Ajax terug en daarmee het niveau van de wedstrijd. In de tweede helft probeerde de ploeg van Reiziger het wel. Het duurde echter tot de 0-1 van Sol tien minuten na rust dat Ajax de geest kreeg. Dat gebeurde onder de leiding van Neres en Justin Kluivert. Het was de laatste die van links naar binnensneed en debal fantastisch in de verre winkelhoek krulde. Vervolgens stelde Neres invaller Kasper Dolberg in staat om de 2-1 te maken. De Braziliaan zelf besliste uiteindelijk de wedstrijd. Weliswaar in buitenspelpositie stelde hij met de 3-1 de zege veilig.