Ajax strandt na penalties in achtste finales KNVB beker

20 december 2017 23:25

Ajax is er niet in geslaagd de kwartfinales van de KNVB beker te bereiken. Lang stond Ajax op voorsprong, maar in de 91ste minuut kwam FC Twente langszij. Uiteindelijk strandde Ajax via penalties met 6-5 na missers van Ziyech en De Ligt.

Ajax was in de eerste helft sterker, maar wist weinig te creeren. Met een mooie actie en geweldig afstandsschot schoot Justin Kluivert zijn ploeg op onnavolgbare wijze op voorsprong. Na rust kon Ajax de overmacht niet volhouden. FC Twente kwam beter in de wedstrijd. Het leverde kansen voor beide doelen op. Ajax leek desondanks af te stevenen op de zege, maar moest toezien hoe de gevaarlijkste man bij FC Twente Assaidi na een actie van afstand de 1-1 binnenschoot in de 91ste minuut. Dat gebeurde toen Frenkie de Jong al ziek van het veld was gegaan. Het had tot gevolg dat de ploeg de organisatie kwijtraakte.

In de verlenging was het vooral spannend, maar vielen er geen treffers. Daardoor werden penalties noodzakelijk. Het werd een zenuwslopende reeks waarin Onana een penalty stopte, Ziyech een penalty hoog overschoot en De Ligt uiteindelijk de beslissende gestopt zag worden.