Ajax houdt competitie spannend via overtuigende 3-0 zege op PSV

10 december 2017 18:51

Ajax heeft de topper tegen PSV op overtuigende wijze gewonnen van Ajax. Met Frenkie de Jong als bepalende man was Ajax in grote delen van de wedstrijd heer en meester.

Ajax nam vanaf het begin het heft in handen en gaf dat in de eerste helft nauwelijks meer weg. Ajax had een enorm baloverwicht, maar kon daar maar weinig uit creëren tegen een PSV dat ver terugzakte. Ajax kreeg via Kasper Dolberg een goede kans, hij kopte een voorzet van Justin Kluivert over. In het laatste deel van de eerste helft namen de irritaties toe en werd onder meer Hendrix gespaard van een rode kaart.

Na de rust ging Ajax verder waar het gebleven was. Nu wist de ploeg de kansen wel te creëren. Na een uur spelen was daar dan eindelijk de verdiende voorsprong. Het was David Neres die met een afstandsschot die onderweg nog licht werd aangeraakt, Zoet verraste. Vier minuten later was het al 2-0 en was de wedstrijd al beslist. Het was Lasse Schone die van buiten de zestien binnenschoot. Acht minuten later was het feest compleet toen Donny van de Beek uit een assist van Neres via de binnenkant van de paal binnenschoot.

In het vervolg kon Ajax het uitspelen. PSV probeerde het nog wel en kreeg kansen via Luuk de Jong, Jorrit Hendrix en Marco van Ginkel. Andre Onana hield zijn doel echter schoon, onder meer met behulp van de lat. Daardoor kon Ajax de mooie en verdiende 3-0 zege met recht gaan vieren in de sfeervolle Arena.