Twee eigen treffers helpen Ajax op weg naar 4-0 zege op Sparta

14 oktober 2017 20:23

Ajax heeft uiteindelijk een vrij eenvoudige 4-0 zege behaald op Sparta. De ploeg werd op weg geholpen door twee eigen doelpunten van Sparta. Neres en Younes tilden de zege naar 4-0, waar er nog veel meer had ingezeten.

Ajax had de wedstrijd al snel onder controle in de Arena. Het dichtst bij de openingstreffer was De Ligt met een vrije kopbal. Nadat Sparta via Duarte plotseling een grote kans kreeg, was het vijf minuten voor tijd Ajax dat via een eigen treffer van Sanusi eindelijk op voorsprong kwam.

Na rust moest Sparta wat meer komen en kwam er meer ruimte voor Ajax op. Huntelaar miste een enorme kans op de 2-0. Even later kwam die stand alsnog op het scorebord toen Floranus voor het tweede eigen doelpunt zorgde. Hij kon er weinig aan doen hij een voorzet van Neres via hem in het doel verdween. Ajax was daarna los. Het was Neres zelf die met een schot voor de 3-0 zorgde. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Younes. Ziyech schoot een bal via de buitenspeler voor de 4-0. Dolberg mocht vanaf de penaltystip nog aanleggen voor de vijfde, maar penaltykiller Kortsmit stopte zijn vijfde penalty op rij.