Ajacieden wisselend succesvol [update 2]

30 april 2003 18:42

Verslaggever: P.

Zlatan Ibrahimovic speelde vandaag in Zweden een oefeninterland met het Zweedse nationale team tegen Kroati?. Hoewel de Zweden de wedstrijd met 1-2 verloren wist Zlatan in de 33ste minuut op aangeven van Heerenveen-speler Erik Edman te scoren.

Jari Litmanen was succesvoller tegen IJsland. Finland won deze oefeninterland met 3-0. De populaire Ajacied tekende voor de eerste treffer van zijn nationale team. Hij zou uiteindelijk 68 minuten spelen voor de Finnen. Pasanen kwam niet in actie woensdagavond.

Met Lobont en Chivu in de basis wist Roemeni? uit in Litouwen met 0-1 te winnen. Florin Bratu scoorde na een uur spelen de enige treffer. Chivu speelde de hele wedstrijd, Lobont werd in de rust gewisseld voor Stelea.

Andr? Bergdolmo verloor met Noorwegen de vriendschappelijke interland tegen Ierland. In Dublin werd het 1-0 door een doelpunt van Duff. Bergdolmo speelde de gehele wedstrijd.

Met Mido in de basis verloor Egypte met maar liefst 5-0 in en tegen Frankrijk. Met Trabelsi in de basis won Tunesi? in eigen huis met 1-0 van Senegal. Braham maakte het enige doelpunt.

Boukhari liep met Marokko tegen een 0-1 nederlaag op in de thuiswedstrijd tegen Ivoorkust. Het was nota bene Feyenoorder Kalou die in de slotfase een penalty benutte voor Ivoorkust. Boukhari stond in de basis en speelde de gehele wedstrijd.

Galasek en Van Damme hadden zich van te voren al geblesseerd afgemeld voor de interland van hun nationale elftal.