Onnodig puntenverlies Ajax in Den Haag: 1-1

17 september 2017 16:26

Ajax heeft compleet onnodig puntenverlies geleden in Den Haag. na een uitstekende eerste helft stond Ajax slechts met 0-1 voor door een treffer van Veltman. Dat kwam de ploeg na een matige tweede helft heel duur te staan.

Ajax was in de eerste helft veel te sterk voor de thuisploeg. De ploeg liet alleen na het enorme overwicht om te zetten in een mooie voorsprong. Het zou bij 0-1 blijven. Veltman kopte na 28 minuten de openingstreffer binnen, nadat Huntelaar, Younes en Kluivert goede kansen hadden laten liggen. Ajax gaf niets weg, maar deed te weinig met het krachtsverschil.

Na rust kwam ADO anders uit de kleedkamer. De thuisclub was feller en Ajax leek het allemaal wat te gemakkelijk op te vatten. Ajax kreeg waarschuwingen van Bakker en Falkenburg, de laatste trof de lat, maar dat was niet voldoende om Ajax wakker te schudden. Het was Johnsen die uit de kluts voor de gelijkmaker zorgde. Daarna drong Ajax wel aan op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Schone was het dichtst bij de winnende toen zijn inzet op de lat belandde. In blessuretijd was het nog even een schiettent voor het doel van ADO, maar tot de winnende mocht het niet meer komen.