Ajax stelt in tweede helft zege veilig: 0-2 zege bij VVV

27 augustus 2017 16:24

Op een bedroevend slecht kunstgrasveld heeft Ajax na een heel matige eerste helft in de tweede helft de zege veiliggesteld. Via doelpunten van Van de Beek en invaller Neres werd het uiteindelijk 0-2 in Venlo.

Ajax had in de eerste helft veel meer balbezit, maar kon op het stroperige kunstgrasveld nauwelijks echte kansen creëren. De thuisclub was daardoor zelfs dichtbij een voorsprong met een kopbal van Röseler. In de slotfase krulde Younes een bal net over de winkelhaak van het doel heen.

Na rust was Ajax onder leiding van Klaas-Jan Huntelaar veel feller. Het was diezelfde Huntelaar die bij een hoge voorzet niet voor eigen kans ging, maar uitstekend terugkopte op Donny van de Beek. Die kon geheel vrijstaand simpel binnenwerken. Een kwartier later besliste die andere invaller David Neres de wedstrijd. Hij werd diepgestuurd en wipte de bal uitstekend over de uitkomende keeper voor de 0-2. Ajax kon daarna nog verder uitlopen, maar zou het bij 0-2 laten.