Ajax behaalt eerste zege: verdiende 3-1 tegen FC Groningen

20 augustus 2017 16:21

Ajax heeft de eerste zege van het seizoen behaald. In de tweede competitiewedstrijd won het dikverdiend met 3-1 van FC Groningen. Klaas-Jan Huntelaar brak de ban, waarna Hakim Ziyech en invaller Lasse Schone de rest deden.

Ajax speelde in de openingsfase van de wedstrijd uitstekend. Het was dichtbij een doelpunt via een bal op de paal van Ziyech. Naarmate de eerste helft vorderde en de openingstreffer uitbleef zakte het wat weg. Zeven minuten voor rust sloeg Ajax dan toch toe. Het was Ziyech die uitstekend voorzette op de goed doorgelopen Huntelaar. De spits kopte uitstekend binnen.

Vlak na rust leek het treffen beslist. Ziyech kapte mooi en schoot vervolgens de 2-0 binnen. In een schijnbaar gewonnen wedstrijd bracht Idrissi een kwartier voor tijd de spanning terug. Hij schoot de bal richting de bovenhoek, onhoudbaar voor Onana. Ajax raakte echter niet van de leg. Binnen een paar minuten was de marge al weer verdubbeld en de zege veiliggesteld door invaller Schöne, die de bal op zijn schoen nam en onhoudbaar binnenschoot.