Vermoeid Ajax ziet titelkans vervliegen na 1-0 nederlaag bij PSV

23 april 2017 18:41

Een vermoeid Ajax heeft zondagmiddag gestreden in het Philips Stadion, maar verloor uiteindelijk door een vrije trap van Locadia met 1-0. Daarmee zijn de titelkansen zo goed als vervlogen.

Ajax slaagde er in de eerste helft niet in om de thuisploeg de druk op te leggen die we inmiddels van de ploeg van Peter Bosz gewend zijn. Ajax kwam daardoor weinig aan haar eigen spelletje toe. Het leverde een tactisch steekspel op zonder al te veel mogelijkheden. Uit een standaardsituatie kwam Ajax op achterstand. Jurgen Locadia schoot een vrije trap van afstand binnen en gaf PSV daarmee het gewenste scenario.

Na rust kon Ajax wel meer druk zetten, maar het ontbrak aan scherpte om echt door te kunnen drukken. Naarmate Ajax meer moest komen, kreeg PSV de ruimte om het uit te spelen. In de matige topper kon de thuisploeg daar niet van profiteren. De nederlaag kon Ajax echter niet meer voorkomen en daarmee moest ook afscheid worden genomen van de titelkansen.