Ajax overtuigend naar 5-1 zege op Heerenveen

16 april 2017 18:36

Na een moeizame openingsfase is Ajax uiteindelijk overtuigend naar een ruime 5-1 zege uitgelopen op Heerenveen. Viergever, De Ligt, Klaassen, Dolberg en Neres droegen allen bij aan de ruime zege.

Ajax had het in het eerste kwartier moeilijk met Heerenveen. Al na zeven minuten kwamen de Friezen op voorsprong toen Reza een rust van Larsson doeltreffend afrondde. De Friezen waren keer op keer dreigend tegen een weifelende verdediging van Ajax. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax het duel meer en meer in handen. Eerst was het Nick Viergever die een door Sanchez doorgekopte bal binnenwerkte en daarmee voor de 1-1 zorgde. Na een half uur spelen zette Matthijs de Ligt Ajax op voorsprong uit een assist van Kasper Dolberg. Nog voor rust besliste Davy Klaassen het duel al na een assist van Neres.

Na rust had Aja xde wedstrijd onder controle. Zonder voluit te hoeven gaan bleef de ploeg op zoek gaan naar meer treffers. Dat leverde nog de 4-1 op uit een penalty van Dolberg, nadat hij zel was neergelegd, en de 5-1 van David Neres, die voor het derde duel op rij wist te scoren.