Ajax heel eenvoudig naar 1-5 zege in Nijmegen

8 april 2017 21:36

Ajax heeft zaterdagavond een heel eenvoudige behaald in Nijmegen. In De Goffert had Ajax geen kind aan de thuisclub NEC. Na een half uur spelen stond Ajax al met 0-3 voor en was het duel beslist.

Ajax kwam al na vier minuten op voorsprong. Golla schoof een voorzet van David Neres onnodig in eigen doel. Na acht minuten was de stand al verdubbeld. Dit keer was het Neres zelf die en een assist van Younes heel rustig bleef en simpel voor de 0-2 zorgde. Na een half uur spelen was het Traore die de 0-3 binnenschoot. Davy Klaassen leek vanaf de achterlijn via de keeper voor de 0-4 te zorgen. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat de bal al over de achterlijn zo zijn geweest. De beelden gaven daar echter geen uitsluitsel over.

Na rust leek het zojuist ingevallen NEC-talent Kadioglu met een mooie stift over Andre Onana voor wat spanning in de wedstrijd te zorgen, 1-3. Zes minuten later zette Traore echter alweer orde op zaken en zorgde de spits met de 1-4 er weer voor dat alle nieuwe energie van de Nijmegenaren de kop werd ingedrukt. Hakim Ziyech zou vervolgens twaalf minuten voor tijd zijn treffer krijgen en daarmee loon naar werken voor al zijn doelpogingen. Hij zorgde met 1-5 voor het slotakkoord.