Ruime zege Ajax op AZ: 4-1

5 april 2017 22:37

Ajax heeft woensdagavond in de Arena uiteindelijk ruim gewonnen van AZ. Na de gelijkmaker tien minuten na rust liep Ajax nog naar 4-1 uit.

Ajax was heer en meester in de eigen Arena in het eerste half uur. AZ had niets in te brengen en mocht de handen dichtknijpen dat het slechts 1-0 stond. Het was Bertrand Traoré die na een kwartier een van zijn mogelijkheden benutte, hij tikte een voorzet van Justin Kluivert binnen. Ajax liet in het eerste half uur na het duel al te beslissen.

In het laatste kwartier van de eerste helft liet Ajax AZ terugkomen in de wedstrijd. De druk van Ajax nam af en de Alkmaarders konden zich daarom in de wedstrijd voetballen. Na rust veranderde dat spelbeeld eigenlijk niet. Tien minuten na rust viel de treffer die je al aan zag komen. Het was Weghorst die een bal over Onana binnenkopte. Twintig minuten voor tijd kwam Ajax weer op voorsprong toen Davinson Sanchez met een omhaal de 2-1 maakte. Dat bleek de bevrijdende treffer. Ajax kon in het vervolg vrij makkelijk naar 4-1 uitlopen via een penalty van Lasse Schone en een doelpunt vlak voor tijd van Amin Younes.