WK heel ver weg voor Oranje na 2-0 nederlaag, vervelend debuut De Ligt

25 maart 2017 19:26

Verslaggever: -

Oranje heeft een pijnlijke nederlaag geleden in Bulgarije. Het werd uiteindelijk 2-0, een stand die al na 20 minuten op het scorebord stond. Het WK in Rusland is daarmee nu al heel ver weg.

Tegen een vrij matige tegenstander kon Oranje geen moment indruk maken. Het debuut van Matthijs de Ligt werd een heel vervelende. Hij was in de eerste twintig minuten bij beide tegendoelpunten betrokken en werd in de rust gewisseld voor Wesley Hoedt. Davy Klaassen speelde de volledige wedstrijd.

---

Om 20.45 uur speelt Oranje de belangrijke WK-kwalificatie wedstrijd uit bij Bulgarije. De 17-jarige Matthijs de Ligt start in de basis als vervanger van Stefan de Vrij. Hij is de jongste debutant sinds 1931. Ook Davy Klaassen start zoals verwacht in de basis.

Opstelling Oranje: Zoet, Karsdorp, De Ligt, Martins Indi, Blind, Wijnaldum, Strootman, Klaassen, Robben, Dost, Promes