Younes en Dolberg helpen Ajax aan 3-0 zege op FC Twente

12 maart 2017 18:37

Na de zware wedstrijd van afgelopen donderdag heeft Ajax zondagmiddag in de Arena in de tweede helft afgerekend met FC Twente. Via een doelpunt en een assist van Amin Younes en twee treffers van Dolberg werd het uiteindelijk een verdienstelijke 3-0.

Ajax had in de eerste helft een overwicht, zonder dat dat veel kansen opleverde. Ajax speelde statisch, waardoor het nauwelijks enig gevaar wist te stichten. FC Twente bleef op kansen van Dolberg en Traore na makkelijk overeind. Zelf kregen de gasten via Unal één kans om de wedstrijd open te breken.

na rust kwam Ajax anders uit de kleedkamer. De donderspeech van Peter Bosz sorteerde het gewenste effect. Ajax zette druk en duwde FC Twente ver terug. Het was Amin Younes die uit een pass van Davy Klaassen de wedstrijd openbrak. Hij verdubbelde daarmee zijn seizoenstotaal. Diezelfde assist stelde vervolgens Kasper Dolberg in staat om de marge op een veilige twee te brengen. Fc Twente probeerde het vervolgens nog wel, maar kon Ajax niet meer in gevaar brengen. Dolberg zorgde met zijn tweede van de middag voor het slotakkoord.