Ruime zege Ajax op Heracles: 4-1

26 februari 2017 18:37

Na een lastige eerste helft is Ajax in de tweede helft uiteindelijk nog uitgelopen naar een ruime 4-1 zege op Heracles. Dolberg, invaller De Ligt, Sánchez en Traoré maakten de treffers zondagmiddag.

Ajax was na de zware wedstrijd van afgelopen donderdag niet echt scherp in de eerste helft. Het had in de eerste helft wel een overwicht, maar moest toezien hoe ook Heracles af en toe heel gevaarlijk werd. Ajax kwam exact halverwege de eerste helft op voorsprong. Dolberg schoot de rebound binnen nadat Heracles doelman Castro een poging van Davy Klaassen nog had geblokkeerd. Het juichen was echter van korte duur. Binnen twee minuten lag de gelijkmaker alweer in het net. Het was Samuel Armenteros die de 1-1 maakte. De aanvaller claimde eerder al een treffer, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel, een moment waarover nog het nodige zou worden nagepraat.

Na rust kon Ajax orde op zaken stellen en uiteindelijk simpel uitlopen naar 1-1. Invaller Matthijs de Ligt was dicht bij de 2-1. Zijn afstandsschot werd nog ternauwernood over de lat getikt door Castro. Vervolgens was de pas 17-jarige De Ligt alsnog het goudhaantje toen hij de 2-1 binnenkopte. Davinson Sánchez kon met een schuiver van grote afstand Castro verrassen en het duel definitief beslissen. Traoré, die na de invalbeurt van Neres voor Dolberg, in de spits kwam te spelen kon met een intikker nog de 4-1 maken.