Ajax naar achtste finales EL-League: 1-0 tegen Legia

23 februari 2017 20:52

Ajax heeft zich in eigen huis weten te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. Na de 0-0 in Warschau was een 1-0 zege voor Ajax voldoende. Nick Viergever zorgde vlak na rust met een intikker voor de winnende treffer.

In de eerste helft had Ajax een overwicht in de Arena. Het leverde de ploeg een aantal kansen op. Hakim Ziyech was het dichtst bij een treffer. Zijn inzet belandde op de paal waarna Kasper Dolberg net niet kon binnenwerken. Aan de andere kant moest Ajax oppassen voor de tegenstoten van de Polen.

Vier minuten na rust kwam Ajax op voorsprong. Een inzet van Younes werd door de Pool se keeper niet goed verwerkt waarna Viergever er direct bij was om de rebound binnen te tikken. Na de openingstreffer schudde Legia de verdedigende speelwijze van zich af en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Het leverde Ajax de ruimte op om het uit te spelen. Verdedigend kreeg Ajax het bij vlagen heel moeilijk, maar de ploeg wist uiteindelijk stand te houden.