Ajax speelt met 0-0 gelijk in Warschau

16 februari 2017 22:54

Ajax heeft in de heenwedstrijd in Warschau met 0-0 gelijkgespeeld tegen Legia. Voetballend was Ajax de betere. Met name in de eerste helft kreeg de ploeg ook een paar goede kansen. Ajax had pech toen een doelpunt van Klaassen, net over de doellijn, niet werd toegekend.

Ajax was voetballend de bovenliggende partij in de eerste helft. Op een aantal momenten na was Ajax voetballend de fysiek sterkere Polen de baas. Al na zeven minuten leek Ajax op 0-1 te komen toen Davy Klaassen met een volley na een assist van Ziyech de bal inschoot. De Poolse keeper haalde hem net over de doellijn weer weg uit het doel. Scheidsrechter en lijnrechter zagen het niet en lieten doorspelen. Ajax creëerde nog een paar mogelijkheden. De beste was voor Kasper Dolberg die vlak voor rust wild overschoot. Daarvoor kwam Ajax nog goed weg, toen een fout van Daley Sinkgraven een kans voor Necid inleidde. Andre Onana stond weer uitstekend te keepen.

Na de rust was Ajax minder dominant. In de tweede helft waren er kansen voor beide doelen. Ajax moest de slotfase afmaken met tien man, toen een duel van Tete heel zwaar bestraft werd met diens tweede gele kaart. Ajax speelde het duel vervolgens uiteindelijk zonder problemen uit.