Ajax neemt drie punten mee uit Kerkrade: 0-2

5 februari 2017 14:22

Ajax heeft de lastige uitwedstrijd bij Roda JC uiteindelijk met 0-2 weten te winnen. Ajax verzuimde het duel al vroegtijdig te beslissen, maar via de opnieuw belangrijke Klaassen en Younes, eindelijk zijn eerste, werd het toch 0-2.

Tegen Roda JC, dat met slechts één van de vele nieuwelingen spelde, kon Ajax voor rust niet al te veel creëren. Ajax had een paar doelpogingen, maar wist weinig aanspraak te maken op een voorsprong. De thuisclub zette daar aanvallend overigens heel weinig tegenover.

Na rust kwam er meer ruimte. Zoals wel vaker brak Davy Klaassen het duel open. Na goed voorbereidend werk van Kasper Dolberg schoot de aanvoerder hem in de korte hoek binnen. In het vervolg moest Roda JC komen. Op opportunisme werd de thuisploeg af en toe gevaarlijk. Aan de andere kant kreeg Ajax de ruimte om het uit te spelen. Ondanks een reeks goede kansen bleef het lang 0-1. Roda JC bleef daardoor het geloof houden op een stunt. In blessuretijd maakte Younes, die eerder nog de lat had getroffen, dan eindelijk ook zijn doelpunt. Met de 0-2 gooide hij het duel in het slot voor Ajax.