Regelmatige zege Ajax op FC Groningen: 2-0

4 december 2016 18:39

Zonder groots te spelen heeft Ajax een regelmatige zege behaald op FC Groningen. Via doelpunten van Sanchez na tien minuten en een penalty van Ziyech halverwege de tweede helft haalde Ajax de zege binnen.

Ajax vrijwel direct de grip op de wedstrijd te krijgen. De druk werd opgevoerd op FC Groningen en Ajax wist veelvuldig in het strafschopgebied te komen. Dat leidde al in de negende minuut tot de eerste treffer. Sanchez wist het openingsdoelpunt achter doelman Padt te koppen. Ajax verzuimde daarna door te drukken. Langzaam maar zeker kwam FC Groningen steeds beter in de wedstrijd. Echte kansen zou dat echter niet tot gevolg hebben voor de gasten.

Na rust was FC Groningen wel dichtbij toen Van Nieff een vrije trap op de paal schoot. Aan de andere kant testte Younes de lat. Halverwege de tweede helft wist invaller El Ghazi het duel voor Ajax te beslissen. Hij ging gretig liggen toen hij licht werd aangeraakt en versierde daarmee een penalty. Ziyech aarzelde niet. Hij nam de penalty en schoot hem, weliswaar via de handen van Padt, binnen. Even later kreeg hij nog een penalty om de 3-0 te maken nadat Viergever was vastgehouden. Dit keer wist Padt de inzet wel te stoppen, waardoor de stand 2-0 zou blijven.