Jong Ajax met Serero in slotfase naar 1-3 zege in Leeuwarden

2 december 2016 19:05

Verslaggever: -

Jong Ajax heeft vrijdagavond de Jupiler League wedstrijd in Leeuwarden tegen Cambuur met 1-3 weten te winnen. Lang leek Jong Ajax af te stevenen op een nederlaag. In een tijdsbestek van twee minuten kantelde Jong Ajax echter de wedstrijd zo'n tien minuten voor het einde. Eerst was het Frenkie de Jong met een kopgoal uit een corner. Een minuut laat sloeg Pelle Clement alleen voor de keeper toe. In blessuretijd maakte Justin Kluivert er ook nog 1-3 van. Hij benutte een penalty in twee instanties nadat er een overtreding op hemzelf was gemaakt. Het betekent zijn eerste treffer in het betaald voetbal.

Thulani Serero kreeg sinds heel lang weer eens speeltijd bij Ajax. Hij speelde de volledige wedstrijd mee op het middenveld.

Jong Ajax klimt door de zege naar de tweede plaats op de ranglijst, nog slechts twee punten achter op koploper VVV.