Ajax wint lastige uitwedstrijd in Heerenveen: 0-1

27 november 2016 16:25

In een lastige uitwedstrijd heeft Ajax moeizaam maar verdiend met 0-1 weten te winnen. Halverwege de tweede helft besliste Davy Klaassen de wedstrijd.

In een vrij gelijk opgaande eerste helft was er voldoende te genieten, maar werden er vrij weinig kansen gecreëerd. Kansen waren er bij Ajax voor Dolberg en Klaassen. Aan de andere kant stond Onana zijn mannetje weer op doelpogingen van Van Amersfoort.

Halverwege de tweede helft kwam Ajax op voorsprong. Het was Davy Klaassen die weggestuurd werd door invaller Van de Beek en de bal tussen de benen van doelman Mulder door binnen kon tikken. De aanvoerder tekende daarmee al voor zijn achtste doelpunt van het seizoen. In het vervolg had Ajax de controle over de wedstrijd. Ajax gaf nauwelijks meer iets weg en kreeg zelf de mogelijkheden op meer. Ajax maakte zelfs aanspraak op een penalty. Makkelie zag het echter anders en gaf Klaassen geel voor een schwalbe.