Dolberg koelbloedig in De Kuip: 'lekker om te scoren in de Klassieker'

23 oktober 2016 18:40

Verslaggever: -

Kasper Dolberg leek lange tijd de matchwinnaar te worden van de Klassieker, maar uiteindelijk werd het nog gelijk. Waar Feyenoord de nodige kansen miste, bleef het jonge talent van Ajax zeer koelbloedig. 'Ik kreeg een goede bal van Ziyech. Ik kwam vrij voor de keeper en besloot hem over de keeper te stiften. Lekker om te scoren hier. Ik weet dat dit een belangrijke wedstrijd is in Nederland,' zo gaf hij aan voor de camera van Fox Sports. 'Dat voelde je vandaag ook. Hoe de sfeer was? Het is vooral veel geluid. Dat merk je als je speelt. Maar ik probeer me daarvoor af te sluiten en mijn eigen spel te spelen. Het was erg fysiek vandaag, veel tackles. Wat dat betreft was het wel zwaar.'

Voor de Deen overheerste de teleurstelling na de late gelijkmaker. 'Wanneer ze pas vijf minuten voor tijd de gelijkmaker maken, is het altijd een teleurstelling. Maar gezien de hele wedstrijd is de 1-1 wel terecht. De eerste helft was niet goed van ons. In de tweede helft kregen we iets meer controle en werden we wat gevaarlijker. Maar we waren niet zo goed als normaal.'

Bekijk het volledige interview van Dolberg: Fox Sports