Ajax verslaat 'angstgegner' FC Utrecht: 3-2

2 oktober 2016 14:25

Ajax heeft op weliswaar moeizame wijze 'angstgegner' FC Utrecht weten te verslaan. Na een hectische slotfase werd het uiteindelijk een verdiende 3-2 voor de Amsterdammers via een eigen doelpunt, een penalty van Schone en een treffer van Ziyech.

In de beginfase was Ajax vooral via Younes dreigender. Over de hele eerste helft gezien kon Ajax toch te weinig creëren tegen FC Utrecht dat juist tegen Ajax weer boven zichzelf uitsteeg. Met de eerste doelpoging na 27 minuten kwam FC Utrecht zelfs ook nog op voorsprong. Het was Conboy die de 0-1 kon binnenkoppen. In het vervolg kreeg FC Utrecht twee kansen op de counter. Richairo Zivkovic kwam dichtbij, maar werd twee keer uitstekend afgestopt door de verdediging van Ajax.

Vlak na rust werkte Leeuwin een voorzet van Younes in eigen doel. Het gaf het geloof bij Ajax dat er meer inzat. Ajax was daarna veel sterker en liep uiteindelijk naar 3-1 uit. Eerst was het Lasse Schone die een penalty benutte voor de 2-1 na hands van Strieder. Vervolgens kon Ziyech een doorgeschoten bal behendig langs de keeper tikken voor de 3-1. In de 90ste minuut deed invaller Van der Maarel tien seconden na zijn invalbeurt nog iets terug, maar dat zou te laat komen om Ajax nog te verontrusten.