Ajax start Europa League met prima resultaat: 1-2

15 september 2016 23:08

Ajax is de Europa League in ieder geval qua resultaat uitstekend begonnen. Uit bij Panathinaikos werd met 1-2 gewonnen na een opmerkelijke wedstrijd. Het duel eindigde uiteindelijk met negen spelers van de thuisploeg en tien van Ajax.

Ajax had opnieuw een dramatische openingsfase. Zoals zo vaak in Europa liep Ajax alweer na een paar minuten een achterstand op. Onana verwerkte een bal niet goed, waarna de bal naar de volledig vrijstaande Berg werd geschoten. De Zweed kon vanaf een paar meter simpel binnentikken. Het al broze vertrouwen van Ajax liep daarmee een extra deuk op. De Grieken roken bloed en probeerden door te drukken.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax de wedstrijd meer onder controle. Het was Traoré die plots de bal kreeg en in de korte hoek binnenschoot, 1-1.' In een rommelig vervolg probeerde Ajax de Grieken de wil op te leggen. Zonder goed te spelen kwam Ajax wel op de verdiende voorsprong. Nadat Dijks werd neergehaald kreeg Ajax een penalty. Klaassen is normaal heel trefzeker, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper. Riedewald was er echter als de kippen bij om voor een leeg doel binnen te schieten. In het vervolg raakten de Grieken van de leg. Het regende kaarten. Twee Grieken en Hakim Ziyech moesten er vanaf met twee keer geel. De eerste was voor een harde charge met de nodige frustratie. De tweede vlak voor tijd was een onnodige. Hij ging te hard in in een fase waarin het duel uit de hand leek te lopen en de scheidsrechter met kaarten strooide.