Eerste thuiszege voor Ajax: 1-0 tegen Vitesse

11 september 2016 18:38

Ajax heeft in de derde thuiswedstrijd van het seizoen de eerste thuiszege behaald. Tegen Vitesse was Ajax met 1-0 te sterk. Het was Nick Viergever die tien minuten na rust voor de bevrijdende 1-0 zorgde.

Ajax kreeg in de openingsfase twee enorme mogelijkheden, maar Vitesse doelman Room stopte pogingen van Nemanja Gudelj en Amin Younes. In het vervolg kreeg Vitesse de nodige kansen om de ruimte achterin bij Ajax uit te spelen. Het zou daardoor tot aan de rust bij 0-0 blijven..

Tien minuten na rust kwam Ajax dan toch op voorsprong. Het was de debuterende Hakim Ziyech die met een uitstekende vrije trap Viergever de gelegenheid gaf geheel vrijstaand binnen te koppen. Toen tien minuten later Vitesse ook nog eens met tien man kwam te staan door een tweede gele kaart, en dus rood, voor Kruiswijk, leek Ajax op rozen te zitten.

Ajax kreeg in het vervolg de mogelijkheden om het uit te spelen. De ploeg verzuimde echter de trekker over te halen. Daardoor bleef het tot het allerlaatst spannend. In blessuretijd kreeg Tighadouini nog de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar dat onheil bleef Ajax terecht bespaard.