Oranje start WK-kwalificatie met 1-1 tegen Zweden

6 september 2016 19:59

Het Nederlands elftal is de WK-kwalificatiereeks begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Zweden. Oranje verzuimde daarmee Frankrijk (0-0 uit bij Wit-Rusland) op achterstand te zetten. Oranje speelde heel behoorlijk en geconcentreerd, maar wist slechts één van de kansen te benutten. Met name Davy Klaassen kreeg diverse kansen, maar wist geen doel te treffen.

Een blunder van Kevin Strootman leidde de 1-0 in vlak voor rust. Tot dan toe was niets weggegeven, maar toch ging het weer mis. Halverwege de tweede helft kwam Oranje verdiend op gelijke hoogte. Een schot van afstand van Daryl janmaat werd maar half gestopt door de Zweedse keeper. Vanuit de rebound schoot Wesley Sneijder goed binnen. In de slotfase leek Oranje nog met de zege aan de haal te gaan. Een treffer van Bas Dost werd echter om dubieuze redenen afgekeurd.

Meer: Oranje Netwerk