Ajax wint met 0-3 bij Go Ahead Eagles

28 augustus 2016 16:22

In de vierde competitiewedstrijd heeft Ajax de tweede zege van het seizoen behaald. Na een gestopte penalty tegen liep Ajax uiteindelijk uit naar een vrije eenvoudige 0-3 zege.

Ajax wist in het eerste deel van de eerste helft nog geen controle te krijgen over de wedstrijd. Het was de thuisclub dat de kans kreeg op voorsprong te komen toen Van Boekel Go Ahead Eagles een penalty gaf nadat Davinson Sanchez zijn tegenstander in de loop raakte. Andre Onana maakte echter zijn faam waar en stopte de penalty.

Na die wake-up call zette Ajax aan en liep het nog voor rust naar 0-2 uit. Het was tot twee keer toe Davy Klaassen die zijn ploeg op sleeptouw nam. Eerst zorgde hij met een schot voor de 0-1. Vervolgens mocht ook hij aanleggen voor een penalty. Hij schoot hoog en hard binnen.

In de tweede helft kwam Ajax niet meer in de problemen. Nadat Kasper Dolberg en Bertrand Traoré was het Nemanja Gudelj die met een vrije trap voor de 3-0 zorgde. Ajax kon het daarna simpelweg uitspelen. De ploeg kreeg nog diverse kansen, maar het zou bij 3-0 blijven.