Ajax uitgeschakeld voor CL na pijnlijke afstraffing: 4-1

24 augustus 2016 22:34

Ajax is op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de play-offs van de voorronde van de Champ[ions League. Ajax was kansloos tegen Rostov, dat uiteindelijk met 4-1 wist te winnen. Op die ruime nederlaag was ook nog eens niets af te dingen.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd was Rostov een klasse beter. Ajax had met 65% wel het meeste balbezit, maar kon daaruit vrijwel niets creëren. De thuisploeg daarentegen werd steeds weer gevaarlijk. Ajax mocht in de eerste helft de handen nog dichtknijpen dat het slechts 1-0 was toen Azmoun boven iedereen uit de 1-0 binnenkopte.

Na rust speelden de Russen de ruimte achterin bij Ajax veel beter uit. Daardoor liepen ze binnen 20 minuten uit naar 4-0. Daarna luwde het geweld van de Russen. Ajax gin g nog op zoek naar de tegentreffer en kreeg die ook. Zes minuten voor tijd mocht Davy Klaassen aanleggen voor een penalty. Hij bracht daarmee de eindstand op 4-1, wat de naam van een eretreffer niet mocht dragen in de dramatisch verlopen avond voor Ajax.