Ajax naar 2-2 gelijkspel in laatste oefenwedstrijd tegen Olympique Marseille

20 juli 2016 18:27

Verslaggever: -

Ajax heeft de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het belangrijke duel tegen PAOK volgende week met 2-2 gelijkgespeeld tegen Olympique Marseille. In de eerste helft liet de ploeg nadrukkelijk progressie zien ten opzichte van de voorgaande oefenwedstrijden. Ajax zette veel druk en creëerde de nodige kansen. Het zou uiteindelijk bij een 0-1 voorsprong blijven. Mateo Cassierra tikte na zeven minuten al binnen op aangeven van El Ghazi. De Colombiaan speelde heel behoorlijk als linksbuiten. In de tweede helft kon Ajax mede door wat tactische wijzigingen en een fris nieuw elftal bij de tegenstander weinig druk meer zetten. In drie minuten tijd kantelde Marseille de wedstrijd. Eerst kreeg het wel heel gemakkelijk een penalty die door Sarr werd benutte. Vervolgens profiteerde Allessandrini van slecht verdedigen. Het bracht Marseille op een 2-1 voorsprong. Ajax kon in het vervolg niet al te veel meer laten zien. In de slotfase was Ajax nog heel blij met de gelijkmaker. Een voorzet van El Ghazi werd door Cassierra op de onderkant van de lat gekopt. Spits Dolberg was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te werken. Scoreverloop: 0-1 Cassierra (7') 1-1 Sarr (60', penalty) 2-1 Alessandrini (63') 2-2 Dolberg (86') Ajax: Cillessen, Tete, Veltman, Viergever, Dijks, Klaassen, Riedewald, Van de Beek, El Ghazi, Dolberg (87 Becker), Cassierra

Chat met andere Ajax fans in de Ajax Chatbox. Volg verder @ajaxnetwerk via twitter. NB: Het uitwisselen van illegale streams is strafbaar en kan Ajax Netwerk grote problemen opleveren. We kunnen dit dan ook niet toestaan.