Ajax blijft op 2-2 steken tegen AFC

12 juli 2016 18:00

Verslaggever: -

Ajax is niet verder gekomen dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen AFC. Na de nederlaag tegen FC Liefering is het de tweede oefenwedstrijd zonder zege voor de nieuwe coach Peter Bosz, die nog veel werk voor de boeg heeft voor de voorronde van de Champions League over twee weken. Op het veld van de Topklasser kwamen de amateurs voor rust tegen het basiselftal van Ajax op een 1-0 voorsprong. Bosma van AFC profiteerde van een slechte terugkopbal van Joel Veltman. Ajax creëerde slechts enkele mogelijkheden en was daarbij niet scherp genoeg. Debutant Cassierra kreeg twee kansen op de gelijkmaker. Na rust kwam Ajax langszij via een vrije trap van Lasse Schone. Tijd om voor de voorsprong te gaan was er niet. Binnen een minuut stond Ajax voor de tweede keer op achterstand. Jesse profiteerde van een foutje van Nick Viergever. Het was Robert Muric die tien minuten voor tijd uiteindelijk de 2-2 op het bord bracht. Opstelling Ajax eerste helft: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Sinkgraven; Cerny, Cassierra, Younes Opstelling Ajax tweede helft: Boer, Dankerlui, De Ligt, Viergever, Warmerdam, De Jong, Schöne, Van de Beek, Muric, Dolberg, El Ghazi

Chat met andere Ajax fans in de Ajax Chatbox. Radio 1 zendt flitsen van de wedstrijd uit. Volg verder @ajaxnetwerk via twitter. NB: Het uitwisselen van illegale streams is strafbaar en kan Ajax Netwerk grote problemen opleveren. We kunnen dit dan ook niet toestaan.