AJAX WINT MET 0-2 BIJ PSV!

20 maart 2016 18:37

Ajax heeft de cruciale topper in de strijd om de landstitel met 0-2 gewonnen bij PSV. In Eindhoven zette Ajax een enorme stap richting het kampioenschap via doelpunten van Arek Milik en Anwar El Ghazi.

Ajax begon heel scherp aan de wedstrijd. Het troefde PSV af en kwam al na 72 seconden op voorsprong. Joel Veltman gaf en heel vroege voorzet in de diepte, Arek Milik was scherp en kopte de bal over Jeroen Zoet in het doel. In die fase was Ajax duidelijk de sterkere ploeg. PSV was steeds te laat en had moeite met de scherpte van Ajax. Naarmate de eerste helft vorderde nam PSV de wedstrijd over en zette druk op Ajax. Het leverde diverse halve kansen op voor de thuisploeg. PSV schreeuwde om een penalty bij een actie van Bazoer op Guardado. Kuipers vond het echter te licht en wuifde het na overleg weg. Nog voor rust had Milik een unieke mogelijkheid op de 0-2. Hij zag Zoet op zijn weg.

Na rust stond Ajax qua veldbezetting veel beter. Daardoor kwam het nauwelijks meer in gevaar tegen PSV. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Ajax meer ruimte en kon PSV het niet meer belopen. Het geloof bij PSV zakte steeds verder weg. Een kwartier voor tijd bracht Ajax de genadeslag toen invaller El Ghazi de bal zuiver in de hoek schoof en Zoet kansloos liet. Ajax speelde vervolgens een gewonnen wedstrijd.