Ajax krijgt dreun in blessuretijd: 2-2 bij Roda

31 januari 2016 14:22

Ajax heeft voor het tweede duel op rij puntenverlies geleden. Na het gelijkspel tegen Heracles bleef Ajax uit bij Roda JC op 2-2 steken. Ajax leek nog wel af te stevenen op een zege, maar de gelijkmaker twee minuten in blessuretijd kwam als een dreun voor de Amsterdammers.

Halverwege de eerste helft leek Ajax in drie minuten tijd de lunchwedstrijd op het kunstgras van Roda te beslissen. Eerst was het Arek Milik die een voorzet kon binnentikken. Vervolgens was het die andere centrumaanvaller El Ghazi die uitstekend reageerde en de 0-2 kon maken. Met de 0-2 was het duel allerminst gespeeld. Roda JC bleef voor zijn kansen spelen en dat zou zich snel uitbetalen. Het was Poepon die op aangeven van Peterson de aansluitingstreffer kon maken. Vlak voor rust was de thuisploeg zelfs nog dichtbij de gelijkmaker, Sinkgraven voorkwam dat op de doellijn.

Na rust ontspon zich een vrij gezapig spel, waarin Ajax een overwicht had, maar nauwelijks iets creëerde. In de slotfase sloeg Roda JC alsnog toe. Nadat eerst Poepon een bal net naast het doel had geplaatst was het in de tweede minuut van blessuretijd Ngombo die uit een corner raak kon koppen en Ajax opnieuw puntenverlies toebracht.