Bazoer schiet Ajax na 26 seconden al naar zege tegen Vitesse: 1-0

23 januari 2016 21:38

Een zakelijk spelend Ajax heeft zaterdagavond in de Arena met 1-0 gewonnen van Vitesse. Al na 26 seconden stond het enige doelpunt van de wedstrijd op het scorebord na een inzet van Riechedly Bazoer.

Ajax kwam razendsnel uit de startblokken. Na 26 seconden stond de thuisploeg al op voorsprong toen Vitesse doelman Room mistastte en Bazoer scoorde. Het eerste kwartier speelde Ajax uitstekend. In het vervolg van de eerste helft bleef Ajax de beste mogelijkheden houden. Vitesse kwam naar mate de wedstrijd vorderde beter in de wedstrijd.

Na rust kreeg Vitesse steeds meer balbezit en speelde Ajax vooral om de 1-0 te verdedigen. Dat lukte ook uitstekend. Ondanks het grote overwicht aan balbezit kwam Vitesse nauwelijks aan kansen toe. Pas in het laatste kwartier kon Ajax er aanvallend het een en ander tegenover stellen. Zo was El Ghazi dichtbij de beslissende 2-0. Het zou uiteindelijk bij de zakelijke 1-0 blijven.